//Forever Imperfect
Young Muslims Generation 2013

10 September 2013 @ 4:30 PM | 0 Comment [s]


  Assalamualaikum semua. Alhamdulillah banyak perkara yang aku nak share kat blog aku semoga pembaca blog ini boleh manfaatkan segala ilmu yang aku nak kongsikan. InShaaAllah.
  
  Young Muslims Generation 2013 banyak memberi kesedaran kepada kami sebagai peserta. MasyAllah rindunya kami pada akak-akak dengan abang-abang fasilitator. Terima kasih banyak banyak yang tak terhingga dari kami kera sudi tunjuk ajar kami tentang agama dengan lebih mendalam. InShaaAllah setiap kata-kata yang akak dengan abang fasi beri akan kami semat di dalam hati. 

  Hari pertama fasilitator jejakkan kaki di Smk Dato Ali Haji Ahmad pada 6 september 2013. Kami cukup teruja dengan fasilitator semua. Kami tak sangka yang fasilitator semua sanggup bermusafir dari kedah sampai ke johor. Kami cukup bertuah kerana dipertemukan dengan fasilitator yang mempunyai ilmu. Jujur kami kata, tak rugi kami kenal dengan fasilitator semua. 

  Kami tak sangka yang fasi semua sayang kami. Memberi kami banyak imlu tentang agama. Terima kasih fasi ustaz yusuf yang memberi ilmu tentang solat. Alhamdulillah ada yang sudi tunjuk ajar kami tentang solat. Kami cukup terharu. Kami ingat pesa kak adha
"adik adik,,, jagalah mak dan ayah adik selagi mereka hidup. Jangan derhaka kepada mereka"
kak adha, sarah nak ucapkan terima kasih kerana mengingatkan sarah serta rakan rakan yang lain tentang hormat akan kedua ibubapa kami. InShaaAllah kami akan berubah.

  Fasi abang syarifuddin, terima kasih kerana ingatkan kami tentang solat. Walau teruk mana kita benda utama kita kena buat adalah solat. Solat lima waktu sehari semalam yang paling utama. InShaaAllah kami akan jaga solat kami selepas ini. Kak zue, sarah ingat pesan kak zue masa sarah cerita dengan kak zue yang cikgu kesayangan sarah akan berpindah. Kak zue pesan kat sarah supaya redha dengan ketentuan Allah. Kalau sarah nangis sarah tak redha dengan ketentuanNya. InShaaAllah kak zue sarah akan ingat pesan kak zue ni.

  Buat fasi abang Fairuzi, abang Afiq, Kak Ilham, Kak solehah dan semua fasi yang sarah sayang, InShaaAllah kami "muslims generation" takkan lupakan akak dan abang semua. Kita takkan terpisah walau program ni dah habis. Saya ingat kata-kata abang fairuzi "kita selamanya walaupun nanti kem ini dah habis" sama juga dengan kata-kata abang afiq. InShaaAllah.


Saya ingat lagi lagu tema kita

"Budi budi pekerti
peribadi mulia
siapa sayang ilahi
pasti dapat syurga" 
InShaaAllah

"MUSLIMS GENERATION UKHWAH BERKEKALAN SELAMANYA"
KITA TAKKAN TERPISAH YE MUSLIMS GENERATION
SARAH SAYANG SEMUA YANG TERLIBAT DALAM PROGRAM NI
BAK KATA KAK SOLEHAH
"ADIK-ADIK, KITA GENG


pesan seorang hamba allah dalam mimpinya bertemu rasululllah....baginda berpesan..sekiranya kamu hendak selmat pada akhir zaman ini...jgn tingalkan 3 perkara ini:
1.solat 5 waktu sehari semalam
2.perbanyakan doa
3.jgn tingalkan zikir(zikir paling sesuai untuk diri kita,,adalah zikir yg selalu terkeluar dri mulut kita)


pesanan dri cikgu iskandar yg cukup meyentuh hati....beruntung lh adik2..kerana mempunyai guru yg sangt baik....cantik budi pekerti....seorg yg sngt lembut kata2nya..seorang yg merendah diri


Older Post
The Disclaimer

Hi peeps. I'm Sarah Amirah bte Azman. People called as Sarah. Was born on 16 November 1997.

In love with bloging

Love someone who does not love me


Navigations!

Diary About Site


Soul

 photo fd2b4be2-deef-4c95-a6fe-073915fea749_zps54f8c703.jpg

Pretty Dancer

 photo cfb7253e-ed98-43b9-9f15-966315706fa2_zpsb78cd8f2.jpg

Gayboy Classmates

 photo f4619db1-3c33-4b95-a3cc-91f5592c1818_zps33192cf8.jpg

Let's Sing!


The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : UR NAME

Best View at GOOGLE CHROME!